Kupovina stana kao
investicija – cena vs. kvalitet

Kupovina nekretnine je uvek veoma ozbiljna odluka. Bilo da neko kupuje sebi dom ili stan za izdavanje, mora da dobro odmeri sve činioce od značaja, pre konačnog odabira.

Kako ih gradirati, šta je od čega važnije, kako ne napraviti grešku koja se kasnije teško ispravlja? Potrebno je uložiti mnogo truda i posvetiti dužnu pažnju ovako bitnoj životnoj odluci.

Najpre, treba znati da stan nije jednokratno potrošno dobro, već trajno vlasništvo, posed koji se nasleđuje kroz naraštaje u jednoj porodici. Iz ove perspektive, stvari su puno jasnije i jednostavnije. Da li želite da svojim unucima ostavite nekretninu koja traje, daje osećaj udobnosti i sigurnosti, dom kojim će se ponositi ili stan koji ste kupili jeftino?

Kvalitet ima cenu i to ne zato da bi investitor zaradio više, već zato što su za postizanje vrhunskog kvaliteta neophodni najbolji materijali i oprema, te stručnjaci koji svojim znanjem i iskustvom garantuju njihovu optimalnu kombinaciju i savršenu izvedbu radova.

Šta više vredi, nedeljni mir u društvu dragih ljudi ili malo jeftiniji stan u kom čujete komšiju kada upali mikser, jer su zidovi tanki i šuplji, a izolacija oskudna?

Da li je za Vas vrednost tridesetogodišnja garancija na krov ili biste radije podmetali lavor kad zakiši, jer je cena kvadrata bila nešto niža?

Vrede li kvalitetni nemački prozori bar one muke dok pokušavate da zatvorite okna koja ne dihtuju?

Trezven čovek shvata da dobre stvari ne mogu da budu najjeftinije. Građevinska preduzeća bi trebalo da se vode i radnom etikom, a ne samo željom da prodaju i zarade. Kada u svoje nekretnine ulože minimalno, ostvarujući tako vrlo nizak nivo kvaliteta, pa prodaju jeftino, dolaze do približno iste zarade kao da su gradili kvalitetnije, a prodavali po odgovarajućoj ceni.

Nažalost, oni kojima savest nije jača strana, u nameri da se dokopaju tržišta, potpuno zanemarujući dugoročni interes svojih kupaca, forsiraju nizak kvalitet i nisku cenu.

Mi u Emerald Hilu ne govorimo o ceni, već o vrednosti, kaže Sandra Đerman, tehnički direktor. Nije pitanje koliko stan košta, već koju vrednost donosi svom kupcu, bilo da će u njemu stanovati ili ga ponuditi u zakup. Mi želimo da gradimo kao za sebe, kao da ćemo u svakom od svojih stanova baš mi živeti sa svojim porodicama. Zato insistiramo na najvišem kvalitetu.

Iz tog razloga ugrađujemo samo najbolje materijale i opremu za naše kupce. Tarkett podne obloge, Hansgrohe slavine, Rehau profile za prozore, Sika krovne membrane, Ragno keramiku… sve su ovo svetski brendovi koji garantuju udobnost stanovanja, trajnost i vrhunsku funkcionalnost naših nekretnina.

Direktorka Đerman savetuje potencijalnim kupcima da, kada obilaze gradilišta u potrazi za svojim životnim prostorom, pitaju prodavce kako je izvedena izolacija zgrade, kakvi su zidovi između stanova, a kakve prezide unutar stana, koja je keramika ugrađena i gde je kupljena, kakvo je grejanje, od kojih je profila izrađena stolarija itd.

Ozbiljne odluke se ne donose na prečac, nastavlja Sandra Đerman, već moraju biti zasnovane na verodostojnim, pažljivo razmotrenim informacijama. Tek kada se svi raspoloživi podaci stave u kontekst budućeg življenja u nekom stanu, možemo odrediti realan odnos vrednosti različitih ponuda.

Naša misija je, pored izgradnje i prodaje nekretnina, i edukacija tržišta o kvalitetnom stanovanju, dostojnom čoveka, tvrdi Jovan Nedeljkov, menadžer prodaje. Mi ljudima pomažemo da reše jedan od najvažnijih problema egzistencije, da sebi pronađu krov nad glavom. Imamo beskrajno strpljenje i obilje korisnih informacija za kupce stanova u novogradnji. Novi stanovi treba da jednako dobro izgledaju i nakon deset godina upotrebe, kazao je on.

Užasan je osećaj kad nakon useljenja prozori ne dihtuju, vrata zapinju o parket, fasada puca i otpada… To se dešava kada je niska cena jedini ili primarni cilj. Emerald Hill nudi neprikosnoven kvalitet po razumnim cenama. Zato porodice generacijama kupuju stanove kod nas.

Ogromno je zadovoljstvo kada vidimo različite generacije naših prvobitnih kupaca koji širenje svoje porodice isprate kupovinom novog stana kod nas. Oni su već iskustvom utvrdili kvalitet naših nekretnina, pa uspostavljaju trajnu vezu sa našim preduzećem. Naš odnos sa kupcima se ne završava sklapanjem kupoprodajnog ugovora, već on traje, budući da smo uvek dostupni da damo savet, predlog za adaptaciju, preuređenje stana i sl. rekao nam je prvi čovek službe prodaje, Jovan Nedeljkov.

Kada se obraćamo tržištu, ističe Damir Prćić, rukovodilac službe za odnose s javnošću, to uvek činimo s dubokom svešću da kupcima treba dati isključivo istinite i pune informacije, na osnovu kojih će shvatiti na koji način im naša ponuda zadovoljava potrebe. Naglašavamo svoje konkurentske prednosti, u čije smo postizanje uložili godine rada i sve svoje stručno znanje, te nemala sredstva s isključivim ciljem da svojim kupcima pružimo optimalne uslove stanovanja.

Preporuka naše kuće, potencijalnim kupcima stanova, jeste da obrate najveću pažnju na glave elemente kvaliteta objekta, renome investitora i nivo završne obrade, jer će u tom prostoru boraviti dugo i često u društvu onih, koji su im u životu najvažniji.

MENI
Right Menu Icon