Odlično izolovane zgrade – ključna konkurentska prednost

Kada neko kupuje sebi dom, mesto gde će živeti sa svojom porodicom, važno mu je da dobije najveći mogući kvalitet za svoj novac. Udobnost življenja i niski troškovi korišćenja prostora su značajni činioci pri donošenju ove krupne životne odluke.

Novogradnja u Novom Sadu je u ozbiljnom zamahu već godinama. Mnogi veruju da mogu da postignu poslovni uspeh u ovoj delatnosti. Ipak, to podrazumeva mnogo više od želje da se na brzinu zaradi novac. Ovaj posao treba pošteno i odgovorno raditi, jer je misija pravog građevinskog investitora izgradnja kvalitetnih stanova, odlično konstruisanih, energetski efikasnih, majstorski dizajniranih i funkcionalno, optimalno organizovanih.

Debljina zida, njegova struktura, materijal od kog je građen, kakvoća stolarije i kvalitet izolacije najznačajnije utiču na energetsku efikasnost posmatranog objekta. Čestita poslovna praksa u našoj branši podrazumeva takav pristup gradnji da se, budućim vlasnicima nekretnina, obezbedi optimalan odnos cene i kvaliteta.

Kratkoročni profit, kao, prečesto, jedini motiv suviše velikog broja investitora, porađa nesolidne objekte, tankih zidova, loše zvučne i termičke izolacije, krovove koji propadaju i prozore koji ne dihtuju. U takvim stanovima je nemoguće pronaći časove odmora i predaha, jer se čuje svaki šum iz susednih objekata. Troši se više novca za zagrevanje zimi, kao i za hlađenje stana leti.

Emerald Hill ima sasvim drukčiju poslovnu filosofiju. Naša ideja vodilja je da su naše nekretnine uistinu naše ambasade. Želimo da nas svaka nova zgrada ispunjava ponosom, time što pruža svojim stanarima savršene uslove za moderan, gradski život.

To postižemo, pre svega, vrhunskim kvalitetom gradnje. Osim majstorstva našeg tehničkog osoblja, mi se izdvajamo i izvrsnim materijalima za izolaciju objekata koje koristimo.

Fasadna izolacija naših objekata se izvodi u tri varijante.

 1. Ventilisana fasada

Ovo je najsavremeniji tip izolacije objekata. Postiže odlične efekte i kod sprečavanja zagrevanja i kod sprečavanja hlađenja objekata. Odlikuje se slojem vazduha, koji je najbolji izolator, smeštenog između kamene vune i dekorativne keramike, što daje fantastičan estetski utisak. Osnovni zid se gradi upotrebom građevinskog bloka čuvene nemačke kuće Nexe debljine od 20 cm, na koji se postavlja desetocentimetarska kamena vuna. Na to dolazi vazdušna barijera – komora od 4 cm sa konstrukcijom na koju se postavlja italijanska keramika debljine od jednog centimetra. Ova vrsta fasade je izuzetno trajna, a estetski joj nema premca u današnjem građevinarstvu.

 1. Sendvič zid

Pošto gradimo kao za sebe, volimo da pružimo svojim kupcima samo najbolje. Klasični sendvič zid kakav je gotovo nemoguće naći kod konkurencije, ima odlična termoizolacione svojstva. Izvodi se postavljanjem 10 cm debele Roben kamene vune na osnovni zid od Nexe termo bloka debljine 20 cm. Na kamenu vunu dolazi paropropusna foija, pa onda fasadna cigla debljine 12,5 cm. Ovakve fasade su veoma trajne i vrlo lepe. Daju vizuelni efekat stabilnosti i nepropadljivosti.

  1. Demit fasada:

  Demit fasade koje postavlja Emerald Hill su priča za sebe. Koristimo samo najbolje materijale, proverenih svetskih robnih marki, da bismo osigurali trajnost fasada na našim zgradama. U ovoj izvedbi, osnovni zid je od debljeg termo bloka marke Nexe koji meri celih 25 centimetara. Na blok se lepi kamena vuna od 10 cm, na koju se postavlja mrežica, lepak i silikatno silikonska, paropropusna i vodootporna fasadna navlaka debljine dva milimetra.

  Nakon što se fasadom postigne izolacioni optimum, neophodno je ugraditi i odgovarajuću stolariju. Svi prozori, profili i balkonska vrata su od čuvenih nemačkih Rehau profila. Sedmokomorni profili sa troslojnim staklima, punjenim plemenitim gasom argonom, koji ima odlična termoizolaciona svojstva i foto grej efekat odbijanja ultraljubičastog zračenja, obezbeđuju najbolji zamisliv  ugođaj za vlasnike naših stanova.

  Mislili smo na svoje kupce i dok smo se odlučivali za sistem grejanja stanova u našim zgradama. Tako smo u predivnoj zgradi Emerald Danube Residence smeštenoj na granici Limana 4 i Telepa za svoje stanare obezbedili sopstvenu grejnu stanicu na prirodni gas koja garantuje jeftino zagrevanje prostorija. Dodatna prednost leži u činjenici da se grejanje plaća samo tokom grejne sezone, a ne cele godine kao u nekim delovima Novog Sada.

  Urbana palata koja će od sredine 2022. dominirati Detelinarom, nazvana Emerald Garden Residence, biće prikljičena na gradsko daljinsko grejanje, ali će svaki stan biti opremljen kalorimetrom koji mu omogućava upravljanje intenzitetom i troškom grejanja.

  Iz svega rečenog proizilazi da je, ako kupujete nov stan u Novom Sadu, u kom nameravate da stanujete, a cenite kvalitet u svakom smislu, Vaš logičan izbor – Emerald Hill.

  MENI
  Right Menu Icon